TREK'N EAT - skvělé jídlo s jedinečnou výživovou hodnotou
Chuťové vlastnosti
Příprava každého jednotlivého obsahu sáčku TREK'N EAT představuje celou řadu pracných kroků počínaje komplexním návrhem pokrmu tak, aby vyhovoval nejen energetickou a výživovou skladbou, ale také chutí a konzistencí. V této fázi využívá TREK'N EAT vyhlášené šéfkuchaře a odborníky na výživu s cílem, aby pokrm splňoval nejpřísnější nároky v rozmanitých podmínkách použití. Je nepochybné, že vnímání chuti a preference pokrmů je nesmírně individuální. Proto je příprava pokrmu tak, aby jej ocenil chuťově každý, prakticky nemožná. Pokrmy TREK'N EAT jsou z tohoto důvodu jen jemně kořeněné a k jejich individuálnímu chuťovému "doladění" postačí ve většině případů špetka základních dochucovadel, jako je pepř a sůl. K tomuto účelu dodává značka TREK'N EAT miniaturní cestovní kořenku.
Výroba
Rovněž výroba samotného pokrmu není nikterak triviální, strava TREK'N EAT je lyofilizovaná, aby si zachovala v co nejvyšší míře výživovou hodnotu čerstvých potravin. Proces lyofilizace je instrumentálně i energeticky náročný krok, při němž jsou čerstvé suroviny nejprve rapidně zmrazeny a poté je z nich za nízkých teplot a nízkého tlaku šetrně odstraněna voda bez varu (který ničí v potravě řadu pro organizmus důležitých látek).
Obaly
Poslední, avšak nezanedbatelnou předností výrobků TREK'N EAT jsou obaly. Značka Trek'n Eat disponuje nejmodernější obalovou technikou v průmyslu, díky které jsou obaly Trek'n Eat nejen extrémně odolné a neprodyšné pro kyslík (který urychluje zkázu pokrmů), ale především neuvěřitelně snadno použitelné - s laserovou perforací, plochým dnem, možností znovuuzavření, kulatými rohy pro šetrnost k zavazadlům atd. Obaly jsou recyklovatelné s polyetylénem.
Výrobce
Německá společnost Trekking-Mahlzeiten GmbH byla v r. 2004 začleněna do švýcarské skupiny KATADYN.
Výhody TREK'N EAT v bodech
- Díky šetrnému výrobnímu procesu jsou v maximální míře zachovány vitamíny a minerály
- Redukce objemu lyofilizací
- Postačí malé množství vody pro přípravu
- Vysoká hygienická ochrana
- Baleno v ochranné atmosféře
- Jednoduchá, přesná příprava
- Vhodné pro studené i horké podnebí (pro extrémní podmínky)
- Přesně nadávkováno
- Nízké náklady na přípravu
- Díky obalu velmi nízké riziko poškození zavazadel při přepravě
- Zdravotně vyvážená strava
- Logisticky bezpečné pro plánování
- Vysoká trvanlivost bez použití chladicích zařízení
- Široká škála typů jídel
- Osvědčené na expedicích
- Snadné skladování
- Úsporné
- Žádné přidané látky pro zlepšení chuti
Příprava pokrmu TREK'N EAT
-
Odtrhněte laserově perforovaný uzávěr sáčku TREK'N EAT a sáček s plochým dnem pak postavte na rovný povrch.
-
Sáček přehněte v místě vnější rysky tak, aby i uvnitř bylo patrné, kam až je nutno nalít vodu.
-
Pokrm v originálním sáčku zalijete vodou (horkou nebo studenou - dle typu pokrmu) a dobře promíchejte (ideálně dlouhou lžící značky OPTIMUS).
-
Uzavřete hrdlo sáčku (ZipLoc systém), aby neunikalo aroma z pokrmu, a vyčkejte potřebnou dobu před konzumací.
-
Otevřte hrdlo sáčku a započněte s konzumací komfortně přímo ze sáčku (nejlépe dlouhou lžící značky OPTIMUS).
-
Dobu, po kterou zůstává pokrm teplý, můžete prodloužit umístěním sáčku do termoobalu (H)EAT zn. OPTIMUS.
-
Po konzumaci sáček zploštěte a uzavřete jeho hrdlo (čímž zabráníte úniku zbytků pokrmu), sáček vložte do zpět do batohu a odhodte jej do plastových odpadů, jakmile budete zpět v civilizované oblasti.