TREK'N EAT - skvělé jídlo s jedinečnou výživovou hodnotou

Chuťové vlastnosti

Příprava každého jednotlivého obsahu sáčku TREK'N EAT představuje celou řadu pracných kroků počínaje komplexním návrhem pokrmu tak, aby vyhovoval nejen energetickou a výživovou skladbou, ale také chutí a konzistencí. V této fázi využívá TREK'N EAT vyhlášené šéfkuchaře a odborníky na výživu s cílem, aby pokrm splňoval nejpřísnější nároky v rozmanitých podmínkách použití. Je nepochybné, že vnímání chuti a preference pokrmů je nesmírně individuální. Proto je příprava pokrmu tak, aby jej ocenil chuťově každý, prakticky nemožná. Pokrmy TREK'N EAT jsou z tohoto důvodu jen jemně kořeněné a k jejich individuálnímu chuťovému "doladění" postačí ve většině případů špetka základních dochucovadel, jako je pepř a sůl. K tomuto účelu dodává značka TREK'N EAT miniaturní cestovní kořenky.

Výroba

Rovněž výroba samotného pokrmu není nikterak triviální, strava TREK'N EAT je lyofilizovaná, aby si zachovala v co nejvyšší míře výživovou hodnotu čerstvých potravin. Proces lyofilizace je instrumentálně i energeticky náročný krok, při němž jsou čerstvé suroviny nejprve rapidně zmrazeny a poté je z nich za nízkých teplot a nízkého tlaku šetrně odstraněna voda bez varu (který ničí v potravě řadu pro organizmus důležitých látek).

Obaly

Poslední, avšak nezanedbatelnou předností výrobků TREK'N EAT jsou obaly. Značka Trek'n Eat disponuje nejmodernější obalovou technikou v průmyslu, díky které jsou obaly Trek'n Eat nejen extrémně odolné a neprodyšné pro kyslík (který urychluje zkázu pokrmů), ale především neuvěřitelně snadno použitelné - s laserovou perforací, plochým dnem, možností znovuuzavření, kulatými rohy pro šetrnost k zavazadlům atd. Obaly jsou recyklovatelné s polyetylénem.

Výrobce

Německá společnost Trekking-Mahlzeiten GmbH byla v r. 2004 začleněna do švýcarské skupiny KATADYN.

Výhody TREK'N EAT v bodech

  • Díky šetrnému výrobnímu procesu jsou v maximální míře zachovány vitamíny a minerály
  • Redukce objemu lyofilizací
  • Postačí malé množství vody pro přípravu
  • Vysoká hygienická ochrana
  • Baleno v ochranné atmosféře
  • Jednoduchá, přesná příprava
  • Vhodné pro studené i horké podnebí (pro extrémní podmínky)
  • Přesně nadávkováno
  • Nízké náklady na přípravu
  • Díky obalu velmi nízké riziko poškození zavazadel při přepravě
  • Zdravotně vyvážená strava
  • Logisticky bezpečné pro plánování
  • Vysoká trvanlivost bez použití chladicích zařízení
  • Široká škála typů jídel
  • Osvědčené na expedicích
  • Snadné skladování
  • Úsporné
  • Vše přírodní, žádná umělá barviva, bez chemických konzervantů, žádné přidané látky pro zlepšení chuti

Příprava pokrmu TREK'N EAT

  1. Odtrhněte laserově perforovaný uzávěr sáčku TREK'N EAT a sáček s plochým dnem pak postavte na rovný povrch.

  2. Sáček přehněte v místě vnější rysky tak, aby i uvnitř bylo patrné, kam až je nutno nalít vodu.

  3. Pokrm v originálním sáčku zalijete vodou (horkou nebo studenou - dle typu pokrmu) a dobře promíchejte (ideálně dlouhou lžící značky OPTIMUS).

  4. Uzavřete hrdlo sáčku (ZipLoc systém), aby neunikalo aroma z pokrmu, a vyčkejte potřebnou dobu před konzumací.

  5. Otevřte hrdlo sáčku a započněte s konzumací komfortně přímo ze sáčku (nejlépe dlouhou lžící značky OPTIMUS).

  6. Dobu, po kterou zůstává pokrm teplý, můžete prodloužit umístěním sáčku do termoobalu (H)EAT zn. OPTIMUS.

  7. Po konzumaci sáček zploštěte a uzavřete jeho hrdlo (čímž zabráníte úniku zbytků pokrmu), sáček vložte do zpět do batohu a odhodte jej do plastových odpadů, jakmile budete zpět v civilizované oblasti.

Vyhledávání

© 2009 - 2017 TRANSALPINUS s.r.o. | Všechna práva vyhrazena.